Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κορνήλιος Ρουσάκης [θέατρο]

Κορνήλιος Ρουσάκης [θεατρολόγος]

Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τη συνεργασία της λογοτεχνικής κοινότητας [σοδειά] με τον θεατρολόγο, Κορνήλιο Ρουσάκη. Κάθε Δευτέρα, πλέον, στον ιστό του εντύπου παρουσιάζουμε και μία νέα θεατρική πρόταση, στην οποία εμπεριέχονται ιστορικά στοιχεία του έργου, συντελεστές της παράστασης καθώς και, η θεατρική σκηνή που διεξάγεται. Ενώ, από την Άνοιξη του 2013 θα υπάρξει συνεργασία και με το έντυπο. [σ]

Ποιος όμως, είναι ο άνθρωπος που ενημερώνει κάθε εβδομάδα τη συγκεκριμένη στήλη; Μια σύντομη παρουσίαση.

Ο Κορνήλιος Ρουσάκης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θεατρολογία στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι, επίσης, πτυχιούχος λογιστής με σπουδές στο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης.
Ασχολείται με τη θεατρική κριτική, τη δραματουργική επεξεργασία και τη συντακτική επιμέλεια θεατρικών προγραμμάτων. Το 2011 επιμελήθηκε το πρόγραμμα του έργου Ολεάννα του Ντέιβιντ Μάμετ, για την ομάδα Passatempo (συμπαραγωγή με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης).
Έχει γράψει τις θεατρολογικές μελέτες Διασκευές θεατρικών έργων από τον Χάουαρντ Μπάρκερ και Ανατέμνοντας την ελληνική κριτική, με αφορμή τις παραστάσεις του Τόμας Οστερμάιερ και το θεατρικό μονόπρακτο Τρεις δρόμοι, με θέμα τη μετανάστευση.
Από το 2012 αρθρογραφεί στο θεατρικό ιστολόγιο Σκηνοβασίες, ενώ διατηρεί στήλη θεατρικής κριτικής στο πολιτιστικό έντυπο Εξώστης.


[πάμε ΘΕΑΤΡΟ] 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news