Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

It's a Wonderful Life [1946] τχ.14

[ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ] ΤΕΥΧΟΣ 14
It's a Wonderful Life [FRANK CAPRA]
κείμενο του Γιώργου Ρούσσου

Μία υπέροχη και αισιόδοξη στο σύνολο της ταινία, η επιλογή της οποίας βέβαια, μόνο τυχαία δεν έγινε, για το συγκεκριμένο τεύχος της Σοδειάς. Κι αυτό διότι το "It's a Wonderful Life" (Μια Υπέροχη Ζωή - 1946), θεωρείται δικαίως, ως μία από τις καλύτερες ταινίες με θέμα τα Χριστούγεννα κι όχι μόνο...

Ο Φρανκ Κάπρα σκηνοθετεί εδώ μια αριστουργηματική και πάντα επίκαιρη ταινία, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας. Η υπόθεση βασίστηκε στο διήγημα του Φίλιπ Βαν Ντόρεν Στερν “Το καλύτερο δώρο” και μέχρι το σενάριο να πάρει την τελική του μορφή γνώρισε αρκετές φάσεις επεξεργασίας και αλλαγών. Τη συνολική ευθύνη του σεναρίου είχε το διάσημο πλέον συγγραφικό ζευγάρι, των Φράνσις Γκούντριτς και Άλμπερτ Χάκετ, αλλά και με τη βοήθεια σε κάποιες σκηνές του Τζο Σουέρλιγκ υπό το άγρυπνο πάντα βλέμμα του ίδιου του σκηνοθέτη.

Η αφηγηματική ικανότητα του Frank Capra, φτάνει εδώ στο απόγειο της και μαζί με το υπέροχο καστ ηθοποιών που έχει στη διάθεσή του, καταφέρνει να δημιουργήσει μία ταινία που έμεινε για πάντα στην Ιστορία..  

[πατήστε για τη συνέχεια, στο έντυπο ΕΔΩ]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news