Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

[Ο Μέγας Ανατολικός] του Ανδρέα Εμπειρίκου ~ ΘΕΑΤΡΟ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΤΗΛΗ [ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ]
Του Κορνήλιου Ρουσάκη


Ο Μέγας Ανατολικός του Ανδρέα Εμπειρίκου, το ογκωδέστερο ελληνικό μυθιστόρημα, έκτασης 2100 σελίδων, παρακολουθεί το παρθενικό ταξίδι του ομώνυμου υπερωκεάνιου, από το Λίβερπουλ στη Νέα Υόρκη, το 1867. Το μυθιστόρημα του Εμπειρίκου παρακολουθεί την καθημερινότητα των επιβατών του καραβιού, φωτίζοντας περισσότερο τις πτυχές του ερωτισμού τους. Οι επιβάτες —άτομα διαφόρων κοινωνικών τάξεων και εθνικοτήτων—, απολαμβάνουν τον έρωτα δίχως όρια και σε όλες τις εκφάνσεις του. Έργο ζωής τού Ανδρέα Εμπειρίκου, γράφτηκε κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου και του Ψυχρού πολέμου, και δεν εκδόθηκε παρά μόνο μετά από το θάνατο του ποιητή, ψυχαναλυτή και εισηγητή του υπερρεαλισμού στην Ελλάδα.

Tώρα στη θεατρική σκηνή
Ο Μέγας ανατολικός του Ανδρέα Εμπειρίκου, σε σκηνοθεσία Μπάμπη Γαλιατσάτου και Κατερίνας Μαούτσου.
«Ένα ζευγάρι αποφασίζει να ταξιδέψει με τον Μεγάλο Ανατολικό από το Λίβερπουλ έως τη Νέα Υόρκη. Συναντά τα πρόσωπα του μυθιστορήματος, που διερωτώνται, που ερωτώνται, που ερωτεύονται. Η επανάσταση, οι ενοχές, οι απαγορεύσεις. Όλα ηδονικά. Στη θάλασσα, όλα ξεκινούν από την αρχή. Δεν υπάρχουν κανόνες, θρησκείες, παρελθόν, μέλλον — μόνο η αχανής μπλε επιφάνεια... Και ο Μέγας Ανατολικός είναι ο τρόπος να την προσεγγίσεις. Να καταλάβεις το μέγεθός της. Στην ένωσή τους. Η θάλασσα και ο Μέγας Ανατολικός. Η γυναίκα και ο άνδρας. Ο Παν. Ο έρως…»
Μετά από την επιτυχία των πέντε πρώτων παρουσιάσεων (άνοιξη 2014), η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου επιστρέφει για έναν ολόκληρο κύκλο παραστάσεων.
  
Σύνθεση κειμένων, δραματουργική επεξεργασία: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Έμη Πανουργιά
Σκηνικά–κοστούμια: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Ηχογραφήσεις–επιμέλεια ηχογραφήσεων: Γιωργής Τσουρής
Ακούγονται οι φωνές των: Ελένης Βεργέτη, Λευτέρη Γαλιατσάτου, Ακύλλα Καραζήση, Θεανούς Μεταξά, Ηρούς-Ελένης Μπέζου, Έμης Πανουργιάς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μαρίας Σκουλά, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Χανακούλα.

Παίζουν: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου.

Πού: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα, τηλ. 213 0040496)
Πότε: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30, έως 26 Οκτωβρίου 2014
Πόσο: 10, 8 (φοιτητικό), 5 (άνεργοι, ατέλεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news