Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Vladimir Volegov ~ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ



Γεννημένος στο Κάμπαροβσκ της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Βόλεγκοφ ξεκίνησε να ζωγραφίζεις όταν ήταν 3 ετών και το ταλέντο του άρχισε να γίνεται γνωστό κατά την διάρκεια της εφηβείας του. Σπούδασε την σχολή Καλών Τεχνών "KRIVOJ ROG" κι αφού υπηρέτησε στον στρατό, έγινε δεκτός στο LVOV POLYGRAPHIC INSTITUTE της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ξεκινώντας το 1984 ο Βλαντιμίρ πήρε μέρος και κέρδισε σε διεθνείς διαγωνισμούς πάνω στην Τέχνη των πόστερ. Ο Βλαντιμίρ μετακόμισε στην Μόσχα το 1988 και πριν περάσει πολύς καιρός ο Βλαντιμίρ άρχισε να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στον χρόνο της εμπορικής τέχνης. Σημαντικοί ρώσικοι εκδοτικοί οίκοι του ανέθεσαν τον σχεδιασμό πόστερ και εξώφυλλα για cd μουσικών γκρουπ. Ενώ εργαζόταν για τους εκδοτικούς οίκους συνέχισε να ζωγραφίζει και να λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις. Η ζωηρή κίνηση, ο ρομαντισμός και η μελαγχολία είναι ένα από τα δυνατά αρώματα που αποπνέουν οι πίνακες του ζωγράφου.

Το 1990 ο Βλαντιμίρ άρχισε να ταξιδεύει στην Ευρώπη όπου άρχισε να κερδίζει χρήματα από τα πορτραίτα του σχετικά με τους δρόμους της Βαρκελώνης, του Βερολίνου, της Βιέννης κι άλλων ευρωπαϊκών πόλεων. Μ’αυτήν την εμπειρία, ακόνισε τις ικανότητες του στην απεικόνιση ανθρώπινων μορφών επί 14 χρόνια, η τέχνη του εξελίχτηκε στην εντυπωσιακή εικονιστική τέχνη την οποία δημιουργεί σήμερα. Τα ζωντανά χρώματα στην παλέτα του Βλαντιμίρ και οι τολμηρές πινελιές οδηγούν στην δημιουργία υποβλητικών εικόνων οι οποίες περιέχουν μια διαχρονική ευαισθησία.
Τον Φεβρουάριο του 2004 ο Βλαντιμίρ υπέγραψε ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με τον αμερικάνικο εκδοτικό οίκο «Soho Editions”



Το site του καλλιτέχνη είναι http://www.volegov.com/


επιμέλεια - απόδοση στα ελληνικά Μαρία Ροδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news