Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αύριο, τα κλωσσόπουλα, στις κάλπες.


Αλήθεια, αύριο διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ; 

Το σίγουρο είναι πως οι πρόσφατες εθνικές εκλογές και το ασαφές μετεκλογικό τοπίο, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στις – έτσι κι αλλιώς μικρού ενδιαφέροντος – εκλογές της στρατευμένης εκπαίδευσης.
Στα πανεπιστημιακά ιδρύματα υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα αδιαφορίας (επιτέλους), όχι μόνο για το, ήσσονος σημασίας, εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και, ευρύτερα, για τις κομματικές παρατάξεις. Τα μητρικά κόμματα, έχουν περιορίσει τη χρηματοδότησή τους και εκείνες, τον πήχυ των δραστηριοτήτων τους.
Ο Θεοδωράκης και ο Παπακωνσταντίνου «λείπουν» απ’ την συνηθισμένη μέχρι σήμερα αγωνιστική μουσική υπόκρουση, διότι «κοστίζουν» στην τσέπη και στα αφεστώτα, ευαίσθητα, ώτα μου. Πλέον, ησυχία. Απ’ τα Προπύλαια κάποτε, αντιλαμβανόσουν, το αρρωστημένο κλίμα των ημερών. Και λυπόσουν, για το αίμα που κυλούσε στη Σταδίου (όχι αντίθετα στο ρεύμα) αλλά, προς τα έδρανα της, έτσι κι αλλιώς, νόθας Βουλής. Ωστόσο, σε πανό απλωμένα, οι φοιτητές ακόμη γράφουν συνθήματα. Σήμερα αυτό, μου «κοστίζει» περισσότερο από άλλες φορές.
Δε θα ασχοληθώ, με το αν, θα υπάρξει αντιστοιχία μεταξύ κοινοβουλευτικών και φοιτητικών εκλογών. Δε θα είχε καμιά σημασία. Τούτο που θα είχε σημασία, πέθανε. Η πολιτική, ενδιαφέρει ελάχιστα σήμερα τον φοιτητή. Η κομματικοποίηση είναι η βασική μάστιγα σήμερα των ελληνικών πανεπιστημίων και όχι μόνο.

Άντε και.. καλή τύχη, μάγκες! (όπως θα’ λεγε και ο Παύλος)

Δημήτρης Δικαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news