Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

[Ξυπνώντας τον γίγαντα μέσα μας] του Άντονυ Ρομπινς ~ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ



της Ισαβέλλας Μήτρου

Το κλειδί της επιλογής είναι ο ίδιος ο στόχος.
Όταν επιλέγουμε τον πρώτο μεγάλο στόχο για τον εαυτό μας, μας φαίνεται αδύνατο να τον επιτύχουμε. Όμως, ο σκοπός είναι να βρείτε έναν τόσο μεγάλο στόχο που να σας δίνει έμπνευση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κλειδί για την επιλογή του. Μπορείτε να αφεθείτε ελεύθεροι μονάχα όταν βρείτε τη δύναμη που βρίσκεται μέσα σας.
Σε μια μισογκρεμισμένη και μισοκατεστραμένη γειτονιά του San Francisco, υπήρχε ένας νέος γεννημένος υπό άθλιες συνθήκες. Ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω τους στόχους που είχε θέσει στον εαυτό του. Σε όλους φαινόντουσαν ανέφικτοι, εκτός από τον ίδιο. Αυτός ο νέος ήταν θαυμαστής του Jim Brown που εκείνη την εποχή έπαιζε αμυντικός στην ομάδα του Cleveland

Ο νέος στον οποίον αναφέρομαι, λόγω της ανεπαρκούς σίτισης και των ασθενειών που είχε περάσει, είχε μείνει εν μέρει ανάπηρος.
Όταν ήταν 7 ετών, είχαν ατροφήσει και στραβώσει τα πόδια του και του είχαν προσάψει το προσωνύμιο “μολυβένια πόδια”. Μια μέρα όμως αποφάσισε να γίνει και εκείνος παίχτης του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου όπως το ίνδαλμά του.

Δεν είχε καθόλου χρήματα να πάει στους αγώνες. Για τον λόγο αυτό, όποτε και αν είχε αγώνα ο Brown, πήγαινε και στεκόταν στην πόρτα του σταδίου και περίμενε να ανοίξουν τις πόρτες για το συνεργείο καθαρισμού και φροντίδας του γηπέδου στο τέταρτο ημίχρονο. Τότε, έμπαινε και εκείνος μέσα και παρακολουθούσε τον υπόλοιπο αγώνα.
Όταν ήταν 13 ετών, ήρθε η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του. Στο τέλος ενός αγώνα του 49χρονου πια Brown, μπαίνοντας σε ένα κατάστημα με παγωτά, αντίκρυσε απέναντί του τον ήρωά του που τον θαύμαζε απο τα παιδικά του χρόνια. Πλησιάζοντας το αστέρι του ποδοσφαίρου του είπε: «κύριε Brown, είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σας!». Ο Brown τον ευχαρίστησε ευγενικά, το παιδί όμως επέμεινε: «κύριε Brown, ξέρετε...». Γυρνώντας πάλι προς το μέρος του, ο Brown αποκρίθηκε: «Τι είναι παιδί μου;». Αυτή τη φορά το παιδί είπε: «Ξέρω κάθε ρεκόρ που έχετε σπάσει, κάθε γκόλ που έχετε σκοράρει». Ο Brown χαμογέλασε και του απάντησε: «Αυτό είναι θαυμάσιο» και αφήνοντας τη συζήτηση στη μέση, γύρισε προς την παρέα του. Τότε το παιδί τον κοίταξε στα μάτια με τέτοιο ζήλο και θέρμη που και ο ίδιος ο Brown ένιωσε τη δύναμή του. «Κύριε Brown, μια μέρα θα σπάσω κάθε ρεκόρ σας!».

Ο θρύλος του αμερικάνικου ποδοσφαίρου χαμογέλασε και απάντησε: «Αυτό είναι υπέροχο παιδί μου. Ποιό είναι το όνομά σου;». Το παιδί απάντησε: «Orenthal, Orenthal James Simpson αλλά οι φίλοι μου με φωνάζουν O.J.», είπε. Ο Ο.J. Simpson πράγματι έσπασε όλα τα ρεκόρ του Jim Brown και στη θέση τους έθεσε τα δικά του μνημειώδη ρεκόρ!


Ό,τι και αν είμαστε, όπου και αν είμαστε, είμαστε πρώτα απ’όλα αυτό που είχαμε πρώτα ονειρευτεί.

Anthony Robbins αποσπασμα από το βιβλίο του “Awaken the giant within”

Βιογραφικό: http://wikipedia.qwika.com/en2el/Tony_Robbins

Μετάφραση: Ισαβέλλα Μήτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news