Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

[Η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει] του Πάουλο Κοέλιο ~ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

 εκδόσεις Α.Α Λιβάνη
μετάφραση Δημήτρης Πουρνιάς
Τα βιβλία του Πάουλο Κοέλιο έχουν μεταφραστεί σε 57 γλώσσες σε περισσότερες από 150 χώρες.

Η Βερόνικα ζει με τα ίδια όνειρα και τις ίδιες επιθυμίες που έχει ο κάθε νέος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Κάνει μια καλούτσικη δουλειά και μένει σ' ένα μικρό διαμέρισμα που της παρέχει την ευχαρίστηση του ιδιωτικού της χώρου. Συχνάζει σε μπαρ με κίνηση. Συναντά και βγαίνει ραντεβού με όμορφα αγόρια.Παρόλα αυτά η Βερόνικα δεν είναι ευτυχισμένη. Κάτι της λείπει στην ζωή. Γι'αυτό το πρωί της 11ης Νοεμβρίου 1997, η Βερόνικα αποφασίζει να πεθάνει.

Φαντασία και όνειρα. Έρωτας και τρέλα. Επιθυμία και θάνατος.Οδεύοντας προς τον θάνατο, η Βερόνικα διαπιστώνει ότι κάθε στιγμή της ύπαρξης αποτελεί για το αν θα ζήσουμε ή αν θα τα παρατήσουμε όλα. Η Βερόνικα δοκιμάζει νέες ηδονές και ανακαλύπτει ότι πάντα υπάρχει κάποιο νόημα για την ζωή. Μόνο που ο χρόνος είναι λίγος. Η Βερόνικα αποφάσισε να πεθάνει κι αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή.

από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.


Απόσπασμα


'Εμεινε σιωπηλή, γευόμενη το παρόν της, αφήνοντας την αγάπη να καταλάβει το κενό που άφησε το μίσος. Όταν ένιωσε ότι έφτασε η στιγμή, στράφηκε στην σελήνη κι έπαιξε μια σονάτα προς τιμήν της - ξέροντας ότι την άκουγε καμαρώνοντας κι αυτό προκαλούσε ζήλια στ' αστέρια.

Έπαιξε τότε μια μουσική για τ' αστέρια, μια άλλη για τον κήπο και μια άλλη για τα βουνά, που δεν μπορούσε να τα δει μες στην νύχτα αλλά ήξερε ότι βρίσκονταν εκεί.
Ενώ ακουγόταν η μουσική για τον κήπο, εμφανίστηκε ένας άλλος τρελός, ο Έντουαρντ, ένας σχιζοφρενής χωρίς καμιά δυνατότητα θεραπείας.
Δεν την τρόμαξε η παρουσία του, αντίθετα του χαμογέλασε και προς μεγάλη της έκπληξη, της χαμογέλασε κι αυτός.
Ακόμα και στο δικό του απόμακρο κόσμο, πιο μακρινό κι απ'την σελήνη, ήταν ικανή να φτάσει και να κάνει θαύματα η μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news