Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

[Mojo] του Jez Butterworth ~ ΘΕΑΤΡΟ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΤΗΛΗ [ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ]
Του Κορνήλιου Ρουσάκη

Το έργο του θεατρικού συγγραφέα (αλλά και σεναριογράφου και κινηματογραφικού σκηνοθέτη) Jez Butterworth, Mojo, έκανε πρεμιέρα στο Royal Court Theatre του Λονδίνου το 1996, σε σκηνοθεσία Ian Rickson. Πρόκειται για μια τολμηρή μαύρη κωμωδία για τον υπόκοσμο και τα παιχνίδια εξουσίας στην πιο αινιγματική περιοχή του Λονδίνου.

Η δράση τοποθετείται στο Atlantic Club, στο Σόχο του 1958. Με φόντο την ροκ εν ρολ σκηνή της δεκαετίας του ΄50, το έργο παρακολουθεί τη σύγκρουση ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του κλαμπ, Έζρα και τον "νονό" Σαμ Ρος, με αφορμή τη συνεργασία με τον ταλαντούχο νεαρό μουσικό Σίλβερ Τζόνυ. O Eζρα δεν θα παραδώσει εύκολα το «αστέρι» του στον Σαμ Ρος, τον αδίστακτο μεγαλοεπιχειρηματία της «νύχτας» που διεκδικεί συστηματικά τον Σίλβερ Τζώνυ, επαγγελματικά και όχι μόνο. Κάποια στιγμή, όμως, ο Έζρα βρίσκεται τεμαχισμένος σε δύο κομμάτια και πεταμένος σε σκουπιδοτενεκέδες έξω από το κλαμπ του, ενώ ο Σίλβερ Τζώνυ αγνοείται. Τα «πρωτοπαλίκαρα» του Εζρα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο Ατλάντικ Κλάμπ, περιμένοντας με αγωνία την έλευση του Σαμ Ρος. Όλα δείχνουν ότι πλέον κάνει «παιχνίδι» μόνος του.

O Rupert Grint και ο Ben Whishaw πρωταγωνίστησαν στην πρώτη σημαντική αναβίωση (2013) —μετά την πρώτη παράσταση το 1996— του βραβευμένου με βραβείο Olivier, Mojo.




Τώρα στη θεατρική σκηνή

Mojo του Jez Butterworth, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.



Το έργο του Butterworth ολοκληρώνει τον κύκλο των βραδινών παραστάσεων του Θεάτρου Πόρτα, με υπότιτλο «κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα». Έχουν προηγηθεί τα έργα Σλάντεκ του Έντεν Φον Χόρβατ και Λίλιομ του Φέρεντς Μόλναρ. Σημειώνεται πως το Mojo περιέχει διαλόγους με πολύ σκληρή γλώσσα.



Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέσγουελ
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Άννα Μιχελή.

Παίζουν: Ηλίας Μουλάς, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αλέξης Φουσέκης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου.



Πού: Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, Αθήνα, τηλ. 210 7711333)

Πότε: Κάθε Τετάρτη στις 20:00, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 22:00, από 28 Φεβρουαρίου 2015

Πόσο: 15, 10 (φοιτητικό, ανέργων)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news